Wersja polska:
Trudność : 3/5
Skłdniki wkładamy w następujacej kolejności do maszyny do chleba :
- 275ml letniej wody
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 500g mąki (ja użyłam specjalnej mieszanki do chleba wieloziarnistego)
- 1 torebka drożdż sypkich
Ustawiamy na program który wyrabia ciasto bez pieczenia i… czekamy. Po ok 30 min. czyli kiedy ciasto bedzie juz dobrze połączone, ale ciagle w trakcie mieszania dodajemy szklanka zielonych oliwek bez pestek. Po narośnieciu ciasta pozostaje nam tylko wyrobić małe bułeczki. Ja piekłam moje w 200°C przez ok. 15 minut.
Version française:
Difficulté : 3/5
Difficulté : 3/5
Je mets les ingrédients dans la machine à pain dans l’ordre suivant :
- 275 d’eau tiède
- 1 cuillère à café de sel
- 1 cuillère de miel
- 2 cuillères d’huile d’olive
- 500g de farine pour pain aux céréales
- 1 sachet de levure
On choisit le programme « pâtes levées » et… on attend. Environ 3o minutes après on ajoute les olives vertes dénoyautées. A la fin du programme, il ne nous reste qu’à former des petits pains et les faire cuire à 200°C pendant 15 minutes.
Wytrawne bułeczki idealnie trafiają w moje kubki smakowe. A najnbardziej, lubię ich zapach. :)
RépondreSupprimerI do tego proste do zrobienia! Pod warunkiem posiadania tego bezcennego wynalazka jakim jest maszyna do chleba!
RépondreSupprimerOsz... bardzo nasz smak! Śliczne!
RépondreSupprimerwyśmienicie się prezentują!tak domowo,rustykalnie;)
RépondreSupprimerpozdrawiam ciepło!